Sprawozdanie: I Konferencja Konstytucyjna pt.: „Restytucja praworządności w Rzeczypospolitej Polskiej”, Uniwersytet SWPS, Warszawa, 12 grudnia 2023 roku (Dyskurs Prawniczy i Administracyjny, 2025)
Krótkie sprawozdanie z I-szej Konferencji Konstytucyjnej pt. „Restytucja praworządności w Rzeczypospolitej Polskiej” zorganizowanej w dniu 12 grudnia 2023 roku na Uniwersytecie SWPS w Warszawie przez tamtejsze Koło Naukowe Prawa Konstytucyjnego przy współudziale Instytutu Prawa SWPS. Wydarzenie złożone z trzech, godzinnych paneli, objęło swoją tematyką obszary: (1) "Restytucji praworządności w sądach i Trybunale Konstytucyjnym", (2) Krajowej Rady Sądownictwa, w tym w szczególności problematykę "(...) przywrócenia legalności oraz weryfikacji sędziów powołanych w latach 2018 - 2023", oraz (3) "Przywrócenia kultury prawnej i dobrych zwyczajów parlamentarnych w organach władzy ustawodawczej".
Keywords: sprawozdanie; konferencja naukowa; restytucja praworządności; Uniwersytet SWPS