(untitled) (Dyskurs Prawniczy i Administracyjny, 2023)
Doręczenie jest istotną czynnością materialno-techniczną wywołującą szereg skutków procesowych. Zgodnie z ustawą o doręczeniach elektronicznych zasadą stanie się doręczanie pism przez organy administracji publicznej na adresy do doręczeń elektronicznych. W niniejszym opracowaniu analizie poddany został wyjątek od tej zasady określony w art. 39 § 4 kodeksu postępowania administracyjnego. Wyjątek uzależniony nie od cech indywidualnych odbiorcy, lecz od rodzaju pisma, które zostanie w ten sposób doręczone.