(untitled) (Dyskurs Prawniczy i Administracyjny, 2022)
Autorka omawia jeden ze środków zaskarżenia w postępowaniu egzekucyjnym, wskazując na specyficzne cechy skargi na czynności komornika, adekwatne do szczególnych cech egzekucji sądowej w sprawach cywilnych. W opracowaniu omówiono problematykę zakresu zastosowania tego środka z uwzględnieniem jego relacji z innymi instrumentami stosowanymi w zakresie ochrony praw stron, uczestników i osób trzecich w postępowaniu egzekucyjnym. Autorka omówiła również problematykę legitymacji do złożenia skargi na czynności komornika i stawianych jej wymogów. Jednocześnie w pracy poddano szerszej analizie problematykę postępowania prowadzonego na skutek złożenia skargi na czynności komornika.