(untitled) (Dyskurs Prawniczy i Administracyjny, 2022)
Zakres uprawnień rady gminy przy uchwalaniu statutu jednostki pomocniczej. Glosa krytyczna do wyroku Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Gliwicach z dnia 13 sierpnia 2020 r. (III SA/Gl 373/20)