(untitled) (Dyskurs Prawniczy i Administracyjny, 2021)
W publikacji omówiono konstytucyjne regulacje dotyczące prawa karnego we Włoszech w szczególności związane z problematyką kar i ich wykonywaniem. Zwrócono uwagę na resocjalizacyjny charakter kary pozbawienia wolności. Przedstawiono i omówiono również faktyczne przeszkody w rehabilitacji osadzonego skazanego na karę dożywotniego pozbawienia wolności związane z przeludnieniem więzienia.