(untitled) (Dyskurs Prawniczy i Administracyjny, 2024)
Przedmiotem artykułu jest bardzo istotny problem w polsko-angielskiej komunikacji prawniczej. Problem związany jest z polsko-angielskimi i angielsko-polskimi słownikami prawniczymi. W celu pokazania tego problemu analizie zostały poddane tłumaczenia w takich słownikach podstawowych terminów dotyczących regulacji zasiedzenia w Anglii.