(untitled) (Dyskurs Prawniczy i Administracyjny, 2019)
Artykuł przedstawia doktrynę wspólnych europejskich wartości demokratycznych (godność, prawa człowieka, rządy prawa i demokracja konstytucyjna) opracowaną przez pierwszego prezesa Trybunału Konstytucyjnego na Ukrainie Prof. L. Yuzkova, jak również rolę tej doktryny w rozwoju pierwszego projektu konstytucji Ukrainy z 1992 r. oraz na kolejne konstytucje z 1996, 2004 oraz 2014 roku.